Faraway

Uneori simțim nevoia unei comedii care să ne îmblânzească zilele suprasaturate de știri deprimante ce ne bombardează pe toate canalele. Comedia Faraway a regizoarei germane Vanessa Jopp a reușit să-mi transmită o stare de bine și chiar de optimism.

Povestea regăsirii eroinei Zenyep este spusă cu umor, tandrețe și înțelegere. O femeie matură apare copleșită de slalomul pe care trebuie să-l facă pentru a-și mulțumi soțul, fiica și tatăl. Neapreciată de cei apropiați, se simte singură în fața loviturilor sorții; iar picătura care umple paharul este că a devenit invizibilă pentru soțul ei Ilyas, care se trezește la viață alături de o femeie mult mai tânără.

Moștenind o casă pe o insulă croată, se decide fără să stea prea mult pe gânduri să o viziteze. Planurile pe care și le face la fața locului sunt zădărnicite de localnicul Josip. De fapt, de la un punct încolo, povestea e destul de previzibilă și poate un pic prea lungă.

În ciuda acestui fapt, filmul cucerește prin subiectul propus și interpretarea actorilor. Faraway aduce în prim-plan o femeie absolut normală care vrea să-și rezolve singură nesiguranțele. Nemulțumirile de acasă, legăturile cu mama decedată și chiar sentimentele proaspete și neașteptate față de Josip. Naomi Krauss întruchipează cu naturalețe și umor pe femeia obișnuită, cu riduri și un pic grăsuță, ce-și asumă vârsta și statutul social. Nu vedem aici o femeie suplă, tunată, care are cincizeci de ani și pare de treizeci. Aspectul fizic e secundar (și generator de umor!). Ni se dezvăluie un om cu aspirațiile sale, înduioșător în căutarea mulțumirii sufletești.

Peisajele croate și muzica antrenantă dau relief poveștii Vanessei Jopp. Nu e comedia romantică must-see, însă putem să-i dăm notă de trecere!

Fișa filmului pe IMDb
Distribuiți, dacă v-a plăcut!

Lasă un răspuns

(*) Required, Your email will not be published